שונית אלמוגים


Wikipedia ויקיפדיה העברית - האנציקלופדיה החופשיתDownload this dictionary
שונית אלמוגים

שונית אלמוגים היא בית גידול ימי נפוץ בימים ובאוקיינוסים. כמשתמע משמה, שונית האלמוגים בנויה בעיקר מאלמוגים, אך גם מאצות וצמחים אחרים. כמו כן, השוניות משמשות כמקום מחיה לבעלי חיים ימיים רבים כגון דגים. למעשה, כרבע מן המגוון הביולוגי בים, מרוכז סביב שוניות האלמוגים בעולם המהוות כשלושה אחוזים בלבד מכלל שטח האוקיינוסים.

כמה ממיני האלמוגים הם מרכיב עיקרי בשוניות האלמוגים, אך אין הם המרכיב היחיד. הצמח red algae הוא המאפשר לשונית להתפתח חרף הלחץ הקבוע של גלי הים המופעל עליה. לאצות החד־תאיות המכונות זואוקסנטלות (מיוונית "חי צהוב"), המצויות בתוך רוב האלמוגים וחיות עמם בסימביוזה, חשיבות רבה בתהליכי התזונה ובניית השונית. כל האלמוגים בוני השונית מכילים זואוקסנטלות, ולכן במקומות שבהם האצות אינן יכולות להתקיים, למשל בשל מחסור באור, לא תיווצרנה שוניות. עקב כך מצויות שוניות האלמוגים בעיקר בחגורת המים העליונה (עד עומק מרבי של 70-90 מטר), למרות שאלמוגים הרמטיפים אחדים נמצאים גם בעומק רב יותר, של כ־150 מטר.

רוב האלמוגים ההֶרְמַטִיפִּים (Hermatypic), כלומר הבונים את שונית האלמוגים, והמכונים "אלמוגי אבן", הם מסדרת האלמוגאים (Scleractinia).


להמשך המאמר ראה Wikipedia.org...


© מאמר זה משתמש בתוכן מ-ויקיפדיה® וכפוף לרשיון לשימוש חופשי במסמכים של גנו GNU Free Documentation License וכפוף לרישיון Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה