Roses


De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
Roses
Roses (Spaans: Rosas) is een gemeente in de Spaanse provincie Gerona in de regio Catalonië met een oppervlakte van 46 km². Het ligt op minder dan 30 kilometer van de grens met Frankrijk, 65 kilometer van Gerona en 160 kilometer van Barcelona. Ondanks het toerisme is de visserij er altijd belangrijk gebleven. Roses heeft de belangrijkste vissersvloot van de Costa Brava.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Rose

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Rosee
 
Rosé
 
Roséwijn
Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en schillen en sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. Hoe langer de schillen en het sap contact hebben, des te donkerder wordt de kleur en des te krachtiger de smaak van de rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat zij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Rozen
Rozen zijn bloemplanten die tot het geslacht Rosa behoren. Er komen ongeveer 300 soorten in het wild voor. Daarnaast bestaan er vele veredelde vormen (cultivars). De vrucht van de roos heet rozenbottel.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Rozen Maiden
Rozen Maiden (ローゼンメイデン) is een manga door de groep PEACH-PIT en een gelijknamige anime serie. Een van de thema's die de serie aankaart is de grote druk die op Japanse kinderen gelegd wordt; Een van de hoofdpersonages van de serie, Jun Sakurada, is ingestort door deze druk. De serie toont de mentale vooruitgang die Jun boekt dankzij de Rozen Maiden, een serie magische poppen met een mystiek doel.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen