town


De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
Town
Een town is een woord, dat in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere Engelstalige landen wordt gebruikt als aanduiding voor een woonplaats, die kleiner is dan een city, maar groter dan een village of dorp. Een town varieert in het algemeen tussen een paar honderd tot enkele duizenden inwoners, maar wordt in informele zin soms ook gebruikt voor grote metropolen. In de Verenigde Staten, behalve New England, wordt er een township of gemeente mee aangeduid. Het begrip stamt uit de middeleeuwen en is afgeleid van het Germaanse tun, een ommuurde of omheinde plek, verwant met het Nederlandse tuin. In het Nederlands is er geen letterlijke vertaling voor town, alleen voor buurtschap, gehucht, dorp en stad.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
STAD Radio Amsterdam
STAD Radio Amsterdam (1974 - 1989, STAD staat voor Stichting Amsterdamse Draadloze omroep), ook wel bekend als Radio STAD, was een publieke radiozender in Amsterdam. In 1989 is het station opgegaan in RTV Noord-Holland.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Stad
Een stad is een plaats waar mensen wonen. Het onderscheid tussen steden en dorpen wordt meestal gemaakt op grond van de grootte (het aantal inwoners) of het voorzieningenniveau. Waar dorpen zich kenmerken door een landelijk karakter, weinig voorzieningen en een hechte gemeenschap, zijn steden dichter bevolkt, bezitten meer voorzieningen (scholen, ziekenhuizen, een schouwburg, grotere stations, etc.), en kennen geen hechte gemeenschap ("opgaan in de massa"). Inwoneraantallen zijn als maatstaf sterk afhankelijk van de algehele bevolkingsdichtheid van een gebied: zo zal een plaats met zo'n 1000 inwoners in Tsjaad al een stad zijn, terwijl daar in Japan ten minste 50.000 inwoners voor nodig zijn. In het middeleeuwse Europa waren steden plaatsen met stadsrechten, zoals het hebben van een stadsmuur en het hebben van een eigen rechtspraak en belastingen.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen