Nederlands


De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
Nederlands
Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van NederlandBelgië en Suriname, de drie lidstaten van de Nederlandse Taalunie, een internationale instelling die onder meer de regels voor het Standaardnederlands vastlegt. In de Europese Unie spreken ongeveer 23 miljoen mensen Nederlands als eerste taal, en een bijkomende vijf miljoen als tweede taal. Verder is het Nederlands ook een officiële taal van de Caraïbische eilanden ArubaCuraçao en Sint-Maarten, terwijl er nog minderheden bestaan in FrankrijkDuitsland en in mindere mate Indonesië, en nog ruim een half miljoen sprekers in de Verenigde StatenCanada en Australië. De Kaap-Hollandse dialecten van Zuid-Afrika en Namibië werden gestandaardiseerd tot Afrikaans, een dochtertaal van het Nederlands.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Dutch
Golf
  • The Dutch, een nieuwe golfbaan bij Gorinchem;
  • Dutch Golf, een bedrijf dat drie golfcentra heeft en golfreizen organiseert;
  • Dutch Open (golf), een jaarlijks golftoernooi in Nederland.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Nederland
Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeenten deel uit van het land.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen