dag


De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
DAG
DAG (niet te verwarren met De Dag) was een gratis Nederlands dagblad op tabloidformaat, naast De Pers, Metro en Sp!ts. De krant werd op 8 mei 2007 gelanceerd. Het was een initiatief van telecombedrijf KPN en uitgeverij PCM. De krant had in juni 2007 een oplage van 325.000 stuks. In september van dat jaar werd de oplage verhoogd naar 400.000 stuks, en kwam er ook een zaterdageditie.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Dag
Een dag is de tijd die de aarde nodig heeft voor een volledige omwenteling (om de aardas), ten opzichte van een referentiepunt. Afhankelijk van het referentiepunt spreken we van een zonnedag (ten opzichte van de zon), maansdag (ten opzichte van de maan) of siderische dag (ten opzichte van de sterren). Soms wordt met de term dag slechts de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang bedoeld, iets wat ook wel specifiek wordt aangeduid als dagduur. Een wat nauwkeuriger aanduiding is etmaal. Een etmaal duurt 24 uur, begint om middernacht en bevat alle vier de dagdelen, te weten: nachtochtendmiddag en avond. De dag of het etmaal wordt niet gebruikt als tijdseenheid binnen het SI-stelsel; hier gebruikt men in plaats daarvan de seconde.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Dág
Dág is een plaats (község) en gemeente in het Hongaarse comitaat Komárom-Esztergom. Dág telt 993 inwoners (2001).

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Berg (aardrijkskunde)
Een berg is een landvorm die bestaat uit een beperkt gebied dat duidelijk hoger is dan de omgeving. De flanken van een berg bestaan uit meer of minder steile hellingen en het reliëf op en rondom de berg is groot. Een berg is in het algemeen hoger en steiler dan een heuvel, maar er bestaat geen vaste definitie voor het onderscheid tussen de twee. Soms wordt de definitie aangehouden dat een berg zich meer dan 200 à 300 meter boven zijn omgeving verheft; een kleinere verheffing wordt dan een heuvel genoemd.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen