punic

Found in thesaurus: phoenician

English Wikipedia - The Free EncyclopediaDownload this dictionary
Punics
The Punics (from Latin punicus, pl. punici) are usually known as Carthaginians, and were a people from Ancient Carthage in modern-day Tunisia, North Africa, who traced their origins to the Phoenicians. Punic is the English adjective derived from the Latin adjective punicus to describe anything Carthaginian.

See more at Wikipedia.org...


© This article uses material from Wikipedia® and is licensed under the GNU Free Documentation License and under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License
De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
Punisch
Punisch is de taal van Carthago en werd gesproken tot in de late Romeinse tijd in de Carthaagse koloniën en handelsposten in Noord-AfrikaSpanje en speciaal in het gebied van het huidige Tunesië. Het was een dialect voortgekomen uit het  Fenicisch van Tyrus, de oorspronkelijke moederstad van de Carthagers en was als Semitische taal sterk verwant aan het Hebreeuws en (in mindere mate) het Arabisch. In het Maltees zijn hedendaags nog enkele Punische woorden bewaard gebleven. Het werd verdrongen door het Latijn als officiële spreektaal en deze taal maakte op zijn beurt, na de islamisering van Noord-Afrika, weer plaats voor het Arabisch dat nog steeds de officiële taal van Tunesië is.

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen
Wikipédia en français - L'encyclopédie libreDownload this dictionary
Civilisation carthaginoise
La civilisation carthaginoise ou civilisation punique est une ancienne civilisation située dans le bassin méditerranéen et à l’origine de l’une des plus grandes puissances commerciales, culturelles et militaires de cette région dans l’Antiquité.

Pour la suite, voir Wikipédia.org…


© Cet article se sert du contenu de Wikipédia® et est autorisé sous les termes de la Licence de Documentation libre GNU et est distribué sous les termes de la licence Creative Commons Paternité-Partage des Conditions Initiales à l'Identique 3.0 non transposé.
Viquipèdia en català – L’enciclopèdia lliureDownload this dictionary
Cartago
Cartago —en àrab قرطاج (Qartāj), (en francès Carthage— és una ciutat de Tunísia, dins la governació de Tunis, a uns 10 km al nord-est de Tunis. Té 20.715 habitants i és capçalera d'una delegació amb 22.590 habitants segons el cens del 2004. La nova ciutat va ser fundada sobre les ruïnes de l'antiga ciutat de Cartago, capital fenícia fins a l'any 146 aC, i després ciutat romana important. Cartago és en una península compresa entre el golf i el llac de Tunísia. Els edificis principals de Cartago són el Palau Presidencial (que no es pot fotografiar legalment), la moderna mesquita El Abidine (2003), la catedral de Sant Lluís de Cartago (1884/1890) al turó de Byrsa, diverses ambaixades i el Museu Nacional. Hi ha en construcció un parc arqueològic i una gran mesquita. Les mesquites existents són la de Byrsa, la d'Anníbal, la de Mohamed Ali i la de Yasmina. El cementiri principal és el de Sidi Taïta i n'hi ha un altre al barri de Mohamed Ali; hi ha també dos cementiris cristians i un cementiri militar americà. L'aeroport Internacional de Tunis, que rep el nom d'Aeroport Internacional de Tunis-Cartago, no es troba pas dins la ciutat ni a la delegació, sinó que és a uns 6 km a l'oest. La ciutat va rebre el nom dels colons fenicis, que l'anomenaren Kart-Hadasht o Qrthdst, que vol dir 'Ciutat Nova'. El municipi actual fou creat per decret el 15 de juny de 1919, i el 25 d'octubre de 1983 se'n va separar el municipi de Cartago. Les ruïnes de Cartago foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979.

Per obtenir-ne més informació, consulteu Wikipedia.org...

THE Eng-Cro DictionaryDownload this dictionary
Punic
koji se odnosi na Kartagu  

Free for individual usage/Besplatan za osobnu uporabu