tangens


De Nederlandstalige Wikipedia - De vrije encyclopedieDownload this dictionary
Goniometrie
De goniometrie of trigonometrie (Grieks: τρι, drie, γωνια (gonia), hoek en μετρειν (metrein), meten) is een tak van de wiskunde die zich bezighoudt met driehoeken en in het bijzonder de oorspronkelijk op driehoeken gebaseerde goniometrische functies zoals sinus (sin), cosinus (cos) en tangens (tan). Dit is een basisvak van de vlakke meetkunde, omdat alle andere vormen die door rechte lijnen worden ingesloten, opgebouwd kunnen worden uit driehoeken.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Tangens en cotangens
Tangens en cotangens zijn goniometrische functies. De naam tangens komt van 'raaklijn' in het Latijn (tangens betekent rakend). Het argument van de tangens en de cotangens wordt vaak gezien als een hoek en dat heeft te maken met de oorspronkelijke definitie van deze functies. De tangens was gedefinieerd als de verhouding van de overstaande en de aanliggende rechthoekszijde in een rechthoekige driehoek. Deze oorspronkelijke definitie beperkte echter het domein van het argument van 0° tot 90° (behalve 90° zelf, waar de tangens niet gedefinieerd is). De inverse functie van de tangens is de arctangens of boogtangens, die voor een gegeven waarde van de tangens als functiewaarde de oorspronkelijke hoek (tussen -90°en +90°) geeft.

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Tangen
  • Tangen (Buskerud), een plaats in de gemeente Drammen in de Noorse provincie Buskerud
  • Tangen (Hedmark), een plaats in gemeente Stange in de Noorse provincie Hedmark
  • Tangen (Rogaland), een plaats in de Noorse provincie Rogaland
  • Tangen (onderdistrict), een onderdistrict van het regentschap Sragen in de Indonesische provincie Midden-Java

Zie meer op Wikipedia.org...

 
Tangen (Hedmark)
Tangen is een plaats in de Noorse gemeente Stangeprovincie Hedmark. Tangen telt 514 inwoners (2007) en heeft een oppervlakte van 0,63 km².

Zie meer op Wikipedia.org...


© Dit artikel maakt gebruik van materiaal uit Wikipedia® en valt onder de GNU-licentie voor vrije documentatie en onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen